Solar radiation and vitamin d: mitigating environmental factors in autoimmune disease

Department of Family Medicine, University of Alberta, Suite No. 301, 9509-156 Street, Edmonton, AB, Canada T6G 2M7.

Abstract

This paper looks at the environmental role of vitamin D and solar radiation as risk reduction factors in autoimmune disease. Five diseases are considered: multiple sclerosis, type 1 diabetes, rheumatoid arthritis, autoimmune disease of the thyroid, and inflammatory bowel disease. Clinical relevant studies and factors that may indicate evidence that autoimmune disease is a vitamin D-sensitive disease are presented. Studies that have resulted in prevention or amelioration of some autoimmune disease are discussed. An example of the utility of supplementing vitamin D in an unusual autoimmune disease, idiopathic thrombocytic purpura, is presented.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3317188/?tool=pubmed

 

Advertisements

One thought on “Solar radiation and vitamin d: mitigating environmental factors in autoimmune disease

 1. “Doi fizicieni germani Grazyana Fosar şi Franz Bludorf au sintetizat calităţile excepţionale ale moleculei ADN într-un articol intitulat „Cipul biologic din celulele noastre”. http://www.fosar-bludorf.com/archiv/biochip_eng.htm

  Reproduc:
  „S-a demonstrat experimental faptul că organismul uman se încarcă cu lumina pe care o ia din mediu şi la rândul său poate emite lumină. Evident se poate observa o scădere semnificativă a emisiei de lumină a organismelor aflate în întuneric. Există ceva în interiorul nostru care are capacitatea de-a stoca energia luminoasă. Există evidenţe care probează faptul că, alături de alimente, o parte din hrana zilnică o reprezintă hrana din energia luminoasă. „

  Acest fapt nu este o noutate decât pentru lumea modernă, căci textele vechi, în special cele chineze menţionează faptul că punctele de acupunctură sunt adevărate lacuri de lumină. Acum este binecunoscut faptul că molecula de ADN este cea responsabilă de emisia de biofotoni.
  „Forma de dublu-helix face din această moleculă gigantă o antenă electromagnetică ideală. Fiind lungă are proprietatea unei antene în formă de lamă care poate prelua foarte bine impulsurile electrice, iar privită de sus, are forma de inel, ceea ce-i conferă proprietăţi excelente de antenă magnetică.

  Ce se întâmplă cu energia electromagnetică pe care o înmagazinează celula ADN ? Este stocată destul de uşor în moleculă menţinând molecula în oscilaţie. Din punct de vedere fizic un astfel de sistem se numeşte sistem oscilator armonic. Cu timpul un astfel de sistem îşi pierde progresiv energia, fapt observabil în întuneric. Se poate aprecia capacitatea de stocare a energiei luminoase prin măsurarea timpului de emisie de lumină. Această emisie de lumină pe unitatea de timp se numeşte rezonanţă. Emisia se face cu un multiplu constant de oscilaţii ceea ce a dus la ideea că ADN-ul se comportă ca un superconductor organic. ” (T.V.M.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s