Sistemul imunitar este stimulat, ca şi cum ai avea o infecţie

În lucrările lui P. Kouchakoff („Nouvelles lois de l’alimentation basee sur la leucocytose digestive”, 1937), se arată că, în timpul ingerării produselor preparate termic – în care categorie intră şi carnea – numărul leucocitelor creşte aproape la dublu, ca după 90 minute să revină la normal. Acest fenomen nu este cunoscut în cazul alimentării numai cu preparate naturale, nepreparate termic şi chimic. Un consum mare de energie şi o concentrare a leucocitelor în zona digestivă în detrimentul altor zone ce sunt neacoperite imunologic în acele momente ar putea fi evitate doar prin simpla schimbare a gestului alimentar.

Cercetătorii au descoperit că, prin preparare, alimentele afectează, fiecare într-un mod propriu, organismul respectiv, începând chiar de la nivel celular: alimentele preparate fac să crească tensiunea electrică din întregul organism. La rândul său, această modificare afectează ceea ce este îndeobşte cunoscut sub denumirea de „capacitatea de selecţie” a celulei, cu alte cuvinte, capacitatea celulei de a face distincţia între prieteni şi agresori în termeni nutriţionali.

Dr. med. Ernest Schneider, consemnează faptul că, dacă începem orice masă cu mâncare pregătită la foc, numărul globulelor albe din sânge, de la 6-8000/mm3, cât este normal, creşte în 10 minute la 10.000, iar în 30 minute la 30.000. Acest fenomen este cunoscut sub numele de leucocitoză de digestie. Fenomenul în cauză reprezintă o reacţie de apărare a organismului uman, asemănătoare cu cea care are loc în toate bolile infecţioase şi în toate situaţiile în care intră în organism un element străin vătămător, ca de exemplu o substanţă nocivă sau toxică. Aceeaşi reacţie se înregistrează şi când alimentele crude se consumă după o hrană gătită cu ajutorul focului. În schimb, dacă se consumă numai alimente crude, sau chiar dacă se consumă alimente gătite, însă după ingerarea unor alimente crude, acest fenomen nu mai are loc.

(fragmente din „Tratat pentru alimentaţia naturală a omului” de Dr. Marian Paraschiv-Claudius)

Categorii de şoc termic

În funcţie de tipul de alimente consumate, cota de celule albe din sânge este clasificată în funcţie de severitatea răspunsului  celulelor albe din sânge (WBC).

Categoria I – Nici o creştere în numărul de leucocite

 • Alimente crude
 • Alimentele încălzite la 200 de grade F. sau mai puţin

Categoria a II- – Creştere uşoară în numărul de leucocite

 • Alimentele gătite la temperatura de fierbere (212 grade F.)
 • Alimente usor gatite

Categoria III – Moderată în numărul de leucocite

●  Alimentele încălzite peste temperatura de fierbere, cum  ar fi produse de patiserie: pâine, brioşe, biscuiţi, chifle, covrigi, prăjituri, etc (350 la 450 de grade F.)

 • conserve alimentare

Categoria IV – Leucocitoză severă

 •  alimentele rafinate, cum ar fi făina albă, zahăr alb, oţet comercial
 •  Fried alimente (cartofi prăjiţi franţuzeşti, chips-uri, pan-alimente prajite, etc)
 •  bauturi racoritoare carbogazoase, alcool, sare de masă

Categoria V – Reacţie violentă a leucocitelor (Echivalentă cu leucocitoza  în otrăvire)

 •  sărate şi fierte, carne la grătar
 • Alimente gatite la  microunde
 • Alimente, cum ar fi laptele pasteurizat, produse lactate şi sucuri
 •  Alimentele cu substanţe chimice artificiale, cum ar fi ulei  hidrogenat, margarină (grăsime din material plastic), MSG (glutamat monosodic), aspartam (NutraSweet), coloranti artificiali, arome, etc.

sursa: http://www.healthbeyondhype.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s