Intoleranţa la Beta Cazeină

Beta cazeina este o proteină importantă care se găseşte în laptele de vacă şi reprezintă cam o treime din conţinutul total de proteine. Există două tipuri A1 şi A2 beta cazeină, iar acestea diferă printr-un singur aminoacid. Beta cazeina A1 produce o reacţie de opiacee în organism, iar Beta cazeina A2 este de fapt beta cazeina originală care a fost produsă de primele vaci domestice. Cele mai multe vaci din crescătorii produc acum beta cazeină A1. Rasele Holstein şi Friesians produc A1 şi A2 în proporţii aproximativ egale,  iar vacile Holsteins sunt una dinte cele mai populare rase. Beta cazeina A2 este produsă de rasele vechi de bovine, cum ar fi vitele zebu, precum bizoni, caprine, iac şi oi. Vaca Guernsey produce lapte care conţine în jur de 90% beta cazeină A2.

Ce este laptele A2 ?

Laptele A2 este laptele care are niveluri naturale mari  de proteină beta cazeină A2 şi este mai sănătos decât laptele A1 care conţine beta cazeină A1, din cauza peptidelor bioactive care se eliberează atunci când sunt digerate. Laptele A2 este hrănitor, nu conţine nici un aditiv şi nu este modificat genetic. El conţine aceeaşi cantitate de calciu, alte minerale şi lactoză ca laptele normal.

Riscurile Beta Cazeinei A1

Beta cazeină A1 a fost legată de diabetul zaharat tip 1. Persoanele cu diabet zaharat tip 1 au niveluri mai ridicate de anticorpi la non-diabetici şi ele sunt în  mod special anticorpi la beta cazeină A1.  Au fost studii care au arătat că un consum ridicat de lapte este un puternic factor de risc pentru diabet zaharat tip 1.  Beta cazeina A1, de asemenea, a fost legată de boli de inimă,  poate determina formarea plăcilor arteriale. Laptele A1 poate fi asociat cu autismul, ştiind că multe persoane cu autism au probleme intestinale şi de permeabilitate intestinală (care permit unor substanţe, cum ar fi beta cazeina A1 să treacă mai uşor în sânge).

BMC7 este un opioid puternic, care poate afecta procesele din intestin şi de producţie de mucus – cauzând unele simptome alergice sau intoleranţă si acest opioid este eliberat când beta cazeină A1 este digerată.  BCM7 poate stimula, de asemenea, reacţii cutanate şi eliberarea de histamină.

De ce să bem lapte A2?

Trebuie să reţineţi că laptele A2 conţine substanţe care provoacă alergii ale laptelui. Laptele A2 pur şi simplu nu  are beta cazeină A1, care este legată de alte boli. Laptele A2 nu produce BCM7 asupra digestiei. Dacă aveţi o alergie la lapte, trebuie să discutaţi cu un medic înainte de a încerca lapte A2. Dacă sunteţi alergic la proteinele din laptele de vacă Standard, nu se poate bea lapte A2.

sursa :   http://www.naturaltherapypages.com.au/article/beta_casein_intolerance

Nota :  Acest subiect a fost abordat si de Profesorului Bob Eliott din Noua Zeelandă, care este medic pediatru şi care a observat că în Samoa nu existau cazuri de Diabet de Tip 1 şi a început să cerceteze condiţiile  şi dieta acelor populaţii căutând să găsească elementul declanşator al diabetului de tip 1.

Continuarea articolului :  http://alergic.wordpress.com/category/imunologie/diabet-de-tip-i/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s