Cele mai periculoase 10 produse contrafăcute care ajung pe mesele noastre

Posted on January 29, 2012

0


Autor:  Georgeta Petrovici
Ravagiile consumismului: există caşcaval fără brânză, frişcă fără smântână şi şuncă fără carne.

Comerţul a ajuns la forme de manifestare extremă. Dezvoltarea reţelelor de hypermarketuri a crescut fulgerător viteza în care se fac cumpărăturile şi cantitatea de alimente cumpărate la o singură aprovizionare. Un coş cu 20 de kilograme de mâncare se umple în mai puţin de 30 de minute. Spaţiile uriaşe fac loc unui număr imens de produse, confuzionând consumatorii. S-a ajuns la situaţii extreme, produse contrafăcute folosind denumiri generice într-un mod înşelător: există caşcavalul care nu conţine brânză, frişca fără smântână, pateul fără ficat, pasta de unt care nu conţine unt sau ciocolata cu alune care are doar 10% cacao şi doar 0,1% alune. Şi, mai ales, există şunca fără niciun fel de carne.

Citiţi mai mult:  TOPUL BOMBELOR ALIMENTARE

Tagged:
Posted in: nutritie