Diabeticii risca sa ramana fara medicamente la inceputul lui 2011


Bolnavii de diabet sunt in pericol sa ramana fara insulina la inceputul anului viitor. Stocurile de insulina se vor epuiza cel mai probabil in prima jumatate a lunii ianuarie. Din cauza neplatii facturilor de catre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, farmacistii sunt blocati la furnizorii de medicamente care refuza sa mai accepte comenzile.

Sute de pacienti din Giurgiu sunt in situatia de a nu-si mai putea cumpara medicamentele de care depinde viata lor si asta din cauza ca farmaciile sunt cu stocurile la limita de avarie sau pur si simplu nu le mai au. In aceasta situatie sunt diabeticii care nu pot rezista fara insulina dar si bolnavii de cancer. In unele farmacii, nu se mai gasesc toate tipurile de insulina si nici teste de automonitorizare, pentru ca nu au fost platite.

Probleme sunt si la aprovizionarea cu medicamente care se elibereaza cu si fara contributie personala, fiind afectati in primul rand cardiacii, cei cu boli psihice si pacientii cu hepatita. “Problemele sunt foarte grave. Bolnavii de diabet au nevoie in cea mai mare parte de mai multe tipuri de insulina, insulina rapida si cu actiune prelungita. Daca o avem pe prima nu o avem pe cealalta. Timpul de plata la furnizor, pentru insulina este foarte mic iar noi deja avem datorii. Preconizam ca in prima jumatate a lunii ianuarie stocurile se vor epuiza”, a declarat Maria Andronache, farmacist la o unitate din Giurgiu.

Sursa: Adevarul, Foto: Blog.mymed.ro.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s