Rata obezităţii s-a dublat în majoritatea ţărilor europene

Posted on December 10, 2010

1


Peste jumătate din cetăţenii UE au probleme cauzate de obezitate

Un articol de: Andreea Pietroşel

Studiu OECD

Un studiu recent al Comisiei Europene arată că pe primul loc se află Marea Britanie iar pe ultimul, România.

Studiul realizat de Comisia Europeană şi OECD, arată că rata obezităţii s-a dublat, în majoritatea ţărilor europene, în ultimii 20 de ani. La capitolul condiţie fizică, britanicii stau cel mai prost. Cifrele arată că 24,5 % din ei au probleme de greutate. Pe locul doi se situează (unde 23 % din persoane au probleme de greutate), Malta (22,3 %), Islanda (20,1 %) şi Luxemburg (20 %).

La polul opus se află România. Cu doar 7,9 la sută din populaţie care se confruntă cu probleme de greutate, România are cei mai mulți cetăţeni europeni supli.

Experţii Comisiei Europene trag un semnal de alarmă: copiii trebuie încurajaţi să aibă un stil de viaţă sănătos pentru a avea succes în lupta împotriva obezităţii. Directorul Institutului de Cercetări Alimentare, Gheorghe Mencinicopschi spune că „din meniul zilnic nu trebuie să lipsească legumele şi fructele”.

În prezent, unul din şapte copii din Uniunea Europeană este supraponderal sau obez, iar numărul lor este în creştere. Studiul realizat de Comisia Europeană şi OECD mai arată că doar unul din cinci copii europeni face sport.

http://www.rfi.ro

 

Advertisements
Posted in: Uncategorized