Nutritie pentru meniul de sarbatori

Posted on December 7, 2010

0


Reguli de nutritie pentru un diabetic in perioada sarbatorilor

Maria Spiridon, nutritionist si dietetician la Centrul Medical Medsana are cateva recomandari in articolul „Nutritie pentru meniul de sarbatori”. Acestea sunt:

– respectarea dietei cu carbohidrati repartizati la fiecare masa

– consumul moderat de alcool – excesul ducand la hipoglicemii severe

– evitarea plimbarilor lungi, in temperaturi scazute

– expunerea extremitatilor corpului foarte aproape de surse de caldura

– se poate consuma o portie de friptura de carne slaba de porc daca exista un control glicemic si lipidic bun

– se consuma numai carne de pasare fara piele, peste, carne de vita preparata la gratar, la cuptor sau fiarta daca exista dezechilibru glicemic

– se recomanda inlocuirea prajiturilor cu produse Schneekoppe, Nestle – batoane de cereale, cerealele, ciocolata si napolitane dietetice

– persoanele cu colesterol mare trebuie sa consume cantitati moderate de alimente de origine animala si le sunt recomandate legumele, fructele si cerealele.



Posted in: Uncategorized