Nutritie pentru meniul de sarbatori

Reguli de nutritie pentru un diabetic in perioada sarbatorilor

Maria Spiridon, nutritionist si dietetician la Centrul Medical Medsana are cateva recomandari in articolul „Nutritie pentru meniul de sarbatori”. Acestea sunt:

– respectarea dietei cu carbohidrati repartizati la fiecare masa

– consumul moderat de alcool – excesul ducand la hipoglicemii severe

– evitarea plimbarilor lungi, in temperaturi scazute

– expunerea extremitatilor corpului foarte aproape de surse de caldura

– se poate consuma o portie de friptura de carne slaba de porc daca exista un control glicemic si lipidic bun

– se consuma numai carne de pasare fara piele, peste, carne de vita preparata la gratar, la cuptor sau fiarta daca exista dezechilibru glicemic

– se recomanda inlocuirea prajiturilor cu produse Schneekoppe, Nestle – batoane de cereale, cerealele, ciocolata si napolitane dietetice

– persoanele cu colesterol mare trebuie sa consume cantitati moderate de alimente de origine animala si le sunt recomandate legumele, fructele si cerealele.



Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s