Oxigenarea celulara

Aparitia unei deficiente de oxigen in sange (ce il va transporta apoi la organe, tesuturi, celule) reprezinta punctul de plecare catre pierderea imunitatii si implicit scaderea rezistentei la bacterii, virusi, diversi paraziti ce infloresc in mediul anaerob (lipsit de oxigen).

Oxigenarea celulara

Numerosi specialisti au recunoscut imediat legatura dintre cantitatea de oxigen ce ajunge efectiv in celula si gradul de sanatate al organismului. Oxigenul este un combustibil propice realizarii metabolismului celular eficient. Aparitia unei deficiente de oxigen in sange (ce il va transporta apoi la organe, tesuturi, celule) reprezinta punctul de plecare catre pierderea imunitatii si implicit scaderea rezistentei la bacterii, virusi, diversi paraziti ce infloresc in mediul anaerob (lipsit de oxigen).

Acest lucru a fost demonstrat cu multe decenii in urma de catre dr. Otto Wartburg, castigator al Premiului Nobel, care afirma:
„In urma experimentelor aflam ca o inhibare cu 35% a procesului de oxigenare este deja suficienta pentru a atrage dupa sine o astfel de transformare in timpul dezvoltarii celulei.”

Avand in vedere ca in orase cantitatea de oxigen din aer este doar 14-15 %, conform unor cercetari! Foarte putin, comparativ cu imensa cantitate de noxe si poluanti, ce stimuleaza mediul anaerob, acid, nesanatos din interior.

Cum remediem situatia? Trebuie sa asiguram o circulatie buna a sangelui in sistemul circulator prin eliminarea depunerilor de pe peretii vaselor de singe. In acelasi timp, e necesara o crestere a nivelului de oxigen care circula prin sange, pe cale de a fi transportat catre celule. Exista mai multe moduri de a imbogati cu oxigen fluxul sanguin.

Practicile energetice efectuate cu accent pe respiratie, indeosebi in aer curat de munte, apa ozonata, apa ionizata, suplimentele de oxigen biologic, anumite concentrate lichide de minerale, aminoacizi, enzime – toate au un rol foarte important in acest sens.

Se pare insa ca metodele de mai sus nu sunt suficiente pe termen lung. Este nevoie in primul rand ca celula sa fie intr-o buna stare de sanatate pentru a fi capabila sa absoarba oxigenul si sa-l foloseasca in mod corespunzator. Deci avem nevoie de o hrana corespunzatoare, cu nutrienti care sa se asimileze cat mai bine la nivelul membranei, citoplasmei si nucleului. Cercetatorii au descoperit ca e nevoie in primul rand de acizi grasi esentiali polinesaturati de tip omega 3 si omega 6, intr-o proportie cuprinsa intre 1:1 si 2,5:1, in jur de 3-4 grame zilnic.

Acestia constituie o parte integranta din structura si functia respiratorie a celulei, comportandu-se ca niste mici bureti ce absorb oxigenul din fluxul sanguin. Indiferent cat de mult oxigenam celulele prin celelalte metode, daca nu avem o cantitate suficienta de astfel de ‘receptori’ la nivel celular nu avem garantia ca oxigenul acumulat este si asimilat si utilizat in mod eficient.

http://www.diperia.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s