„Amanarea din ratiuni psihologice a inceperii tratamentului cu insulina poate conduce la complicatii grave ale diabetului zaharat!”

Posted on October 7, 2010

0


Diabetologii avertizeaza: „Amanarea din ratiuni psihologice a inceperii tratamentului cu insulina poate conduce la complicatii grave ale diabetului zaharat!”

Una dintre cele mai frecvente situatii intampinate cu reticenta este recomandarea de a trece de la medicatia orala la insulina. Ca urmare a amanarii inceperii tratamentului cu insulina, pacientul cu diabet se expune riscului de a dezvolta complicatii grave precum: tulburari de vedere sau chiar orbire, infarct miocardic, afectiuni ale rinichilor si amputatii la nivelul membrelor inferioare.

„In mod normal, persoanele care au diabet (tip 2) si se trateaza cu medicatie orala ar trebui sa treaca in 2-3 ani pe insulina. In realitate insa, in Romania, acest lucru se intampla abia dupa 10-15 ani.  Exista un prag psihologic, o incercare de amanare pe cat posibil a momentului, care afecteaza insa starea de sanatate a pacientului. Ceea ce trebuie sa cunoasca pacientii este faptul ca tratamentul cu insulina este cel mai complex din patologia umana, existand posibilitatea de a se aplica cu succes si 50-60 de ani”, a explicat Prof. Dr. Nicolae Hancu, Centrul de Diabet Cluj.

http://saptamana-medicala.blogspot.com

Advertisements
Posted in: complicatii, insuline