Topul alimentelor detoxifiante

Posted on July 30, 2010

0


Colonul este sistemul de evacuare al organismului. Daca sistemul de evacuare nu mai functioneaza eficient, toxinele se aduna in colon si acesta devine un loc propice pentru inmultirea bacteriilor nesanatoase.

Capilarele din peretele colonului incep sa absoarba toxinele si sa le transmita in tot corpul, diminuandu-i performanta generala. In timp, toxinele se pot acumula in organism, afectand diverse organe si provocand oboseala, probleme digestive, crestere in greutate si o varietate de probleme ale pielii, parului si sanatatii.

Alimente detoxifiante
Alimente crude          Pepene verde
Anghinare                  Ridichi
Apa calda                   Ridichi japoneze
Broccoli                           (daikon)
Ceai de papadie         Salata de fructe
ceai de urzica            Seminte de canepa
Cicoare                           decojite, crude
Conopida                   Seminte de in
Curcuma                    Seminte incoltite
Fasole mung              Sparanghel
Fenicul                       Sucuri de fructe si
Sucuri de fructe               legume
Grepfruit                     Tarhon
Lamai                          Usturoi
Leustean                     Varza cruda
Papaya                        Verdeturi

Beti apa calda pe tot parcursul zilei. De asemenea, ceaiuri de salvie si ceaiul din planta Pau D’arco (de la magazinele de produse naturiste), alternativ.

Informatiile au fost preluate din cartea “Planul sanatatii perfecte: Programul alimentar care va va mentine suplu toata viata” de Dr. Gillian McKeith, trad: Adriana Ciorbaru, Bucuresti: Curtea Veche Publishing, 2007, http://www.curteaveche.ro
sursa: topsanatate.ro

Posted in: dieta