Tabere de vară pentru copiii cu diabet

Posted on July 19, 2010

0


Districtul Leo 124 Romania – Tabere de vară pentru  copiii cu diabet

LEO este acronimul pentru Leadership, Experience, Opportunity şi are menirea de a crea modele de conduită în societate prin formarea unor tineri care înţeleg voluntariatul ca pe un firesc, o normalitate ce trebuie multiplicată.

Leo înseamnă în primul rând prietenie şi ajutorarea semenilor. Leuţii au ca scop convingerea comunităţii în care trăiesc, că fiecare membru al acesteia poate să contribuie la bunăstarea celorlalţi.

Districtul Leo 124 Romania s-a înfiinţat în anul 2004, în cadrul Conferinţei naţionale de la Timişoara şi în momentul de faţă încorporează un număr de 16 cluburi şi aproximativ 250 de membri. Scopul acestui district este acela de a oferi leuţilor români şansa de a-i cunoaşte pe semenii lor din alte oraşe, mod prin care pot apărea noi idei de acţiuni, evenimente de strângeri de fonduri sau orice altă activitate leonistică.

Districtul Leo 124 Romania  deja a început să deruleze proiecte şi pentru copiii cu diabet din România. Anul trecut, timp de o săptămână, în perioada 13-20 iunie, la vila Tirol din Sânmartin, a avut loc o tabără de vară pentru copiii cu probleme de diabet. Organizatorii acestei manifestări sunt membrii ai Clubului Lions Oradea „22”. Tabara din Sânmartin (2010) a continuat şi anul acesta la sfârşitul lunii iunie şi se pare că se doreşte deşfăşurarea acestei acţiuni în fiecare an.  Foto tabara de vara.

Lions Bacau Moldova Club a organizat a 18-a ediţie a  Taberei copiilor cu diabet (View with PicLens). La ora actuală, în judeţ există 66 de copii cu diabet zaharat de gradul I. Tabăra le oferă ocazia de a relaţiona şi de a-şi împărtăşi problemele, dar şi soluţiile pentru aceste probleme.

Cluburile Lions din tara isi propun noi proiecte si actiuni pe termen mai lung sau mai scurt pentru persoanele cu diabet zaharat.

Advertisements
Posted in: Uncategorized