Canadienii au descoperit o noua metoda de producere a insulinei

Stire medicala

19 Decembrie 2006
SemBioSys Genetics, o fabrica din Canada a descoperit o noua metoda de producere a insulinei, mult mai ieftina, scazand astfel foarte mult costurile tratamentului pentru diabet. Aceasta metoda presupune folosirea semintelor de sofran salbatic modificate genetic. Astfel ca, cercetatorii de la SemBioSys Genetics inclusi in acest proiect au introdus in interiorul semintelor de sofran gena care se utilizeaza la producerea insulinei. Sofronul salbatic este o planta utilizata si la obtinerea uleiului.

Andrew Baum, directorul general al fabricii a explicat ca „Planta se dezvolta, gena se activeaza la randul ei iar samanta de sofron produce insulina”. Acesta a mai declarat ca este suficient sa recoltezi planta si ulterior sa purifici insulina pe care aceasta planta o contine. Prin folosirea acestui procedeu va putea creste considerabil producerea de insulina, care in prezent este rezultata in urma unui proces foarte costisitor care presupune fermentarea in cuve a unor bacterii.

„In acest mod putem reduce costurile de producere a insulinei cu 70% si pretul acesteia de cumparare cu 40%”, a mai precizat directorul SemBioSys Genetics. Aceasta fabrica este situata in vestul Canadei, in Calgary.

De asemenea, a mai declarat ca prin aplicarea noului procedeu se va putea onora cererea mare de insulina la nivelul populatiei.

Potrivit, analizei Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in lume sunt peste 175 milioane de diabetici, aceasta cifra se estimeaza ca se poate dubla pana in anul 2030. Insulina, hormonul ce permite controlul nivelului de glucoza din sange este utilizata in tratamentul diabetului zaharat din 1920.

SemBioSys Genetics intentioneaza pana la sfarsitul acestui an sa testeze acest tip de insulina pe animale, inainte de a trece la testele clinice pe oameni, in 2007-2008. Se doreste comercializarea insulinei in 2009-2010, acest lucru depinzand de posibilitatile producatoare ale intreprinderii de a-si mari capacitatea de productie.

http://www.sfatulmedicului.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s