Ceaiul de sanziene

Calitati curative si actiune farmaceutica:
Depurative (curatirea sangelui), diuretice, colagoge (favorizeaza secretia bilei), astringente, cicatrizante, antiinflamatoare si vulnerare (grabeste vindecarea ranilor), sudorifice (mareste secretia glandelor sudoripare).

Afectiuni pentru care se recomanda:
Nevroze, epilepsie, isterie, insomnie, icter, calculoza biliara, curata ficatul si pancreasul de toxine, plagi canceroase pe piele, limba si laringe, elimina calculii, nisipul si piatra din rinichi si vezica urinara, edeme, afectiuni ale uterului, efecte afrodisiace, rani, furuncule, pecingine, ulceratii, eczeme zemuinde, raie, acnee, psoriazis, afectiuni ale glandelor tiroide si ale coardelor vocale, dureri reumatice, obezitate, anemie.

Recomandari:
– uz intern –
Ceai din flori impotriva tumorii canceroase de pe laringe
– uz extern –
Sanzienele galbene sunt extrem de eficiente in infectiile pielii, a caror vindecare treneaza. Unguentul de sanziene mai este indicat pe cicatricile vechi, inestetice, precum si in cazul petelor ramase pe piele in urma infectiilor ori a contactului cu diferite substante chimice.

Mentiuni:
Inainte de folosire va rugam consultati medicul de familie.

Mod de administrare:
– uz intern –
Ceaiul de sanziene curata rinichii, ficatul, pancreasul si splina de factori patogeni. Cei ce sufera de tulburari ale sistemului limfatic ar trebui sa bea zilnic din acest ceai.
Este indicat si in cloroza, hidropizie si junghiuri intercostale.
Ceaiul este foarte bun in cele mai grele boli de rinichi sau pionefrite (puroi la rinichi). Ceaiul din amestec de dragaica, splinuta-de-padure si urzica-moarta-galbena in parti egale, are un efectul foarte rapid, cam in 14 zile. – se face infuzie si se bea 1/2 ceasca pe stomacul gol, 30 minute inainte de micul dejun, iar restul pe parcursul zilei, inghititura cu inghititura. In caz de boala grea trebuie consumate 4 cesti pe zi.

http://www.tratament.net

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s