Ceaiul de sanziene

Posted on May 7, 2010

0


Calitati curative si actiune farmaceutica:
Depurative (curatirea sangelui), diuretice, colagoge (favorizeaza secretia bilei), astringente, cicatrizante, antiinflamatoare si vulnerare (grabeste vindecarea ranilor), sudorifice (mareste secretia glandelor sudoripare).

Afectiuni pentru care se recomanda:
Nevroze, epilepsie, isterie, insomnie, icter, calculoza biliara, curata ficatul si pancreasul de toxine, plagi canceroase pe piele, limba si laringe, elimina calculii, nisipul si piatra din rinichi si vezica urinara, edeme, afectiuni ale uterului, efecte afrodisiace, rani, furuncule, pecingine, ulceratii, eczeme zemuinde, raie, acnee, psoriazis, afectiuni ale glandelor tiroide si ale coardelor vocale, dureri reumatice, obezitate, anemie.

Recomandari:
– uz intern –
Ceai din flori impotriva tumorii canceroase de pe laringe
– uz extern –
Sanzienele galbene sunt extrem de eficiente in infectiile pielii, a caror vindecare treneaza. Unguentul de sanziene mai este indicat pe cicatricile vechi, inestetice, precum si in cazul petelor ramase pe piele in urma infectiilor ori a contactului cu diferite substante chimice.

Mentiuni:
Inainte de folosire va rugam consultati medicul de familie.

Mod de administrare:
– uz intern –
Ceaiul de sanziene curata rinichii, ficatul, pancreasul si splina de factori patogeni. Cei ce sufera de tulburari ale sistemului limfatic ar trebui sa bea zilnic din acest ceai.
Este indicat si in cloroza, hidropizie si junghiuri intercostale.
Ceaiul este foarte bun in cele mai grele boli de rinichi sau pionefrite (puroi la rinichi). Ceaiul din amestec de dragaica, splinuta-de-padure si urzica-moarta-galbena in parti egale, are un efectul foarte rapid, cam in 14 zile. – se face infuzie si se bea 1/2 ceasca pe stomacul gol, 30 minute inainte de micul dejun, iar restul pe parcursul zilei, inghititura cu inghititura. In caz de boala grea trebuie consumate 4 cesti pe zi.

http://www.tratament.net

Advertisements
Posted in: Uncategorized