O noua peptida umana in medicina regenerativa

O noua peptida umana in medicina regenerativa

Scris de Mirela Radulescu

Sanofi-aventis si CureDM au semnat un acord de licenta exclusiva, la nivel mondial, pentru o terapie inovatoare, regenerativa in diabet. Terapia este reprezentata de o noua peptida umana, Pancreate™, care ar putea restabili capacitatea de a produce insulina si alti hormoni pancreatici la pacientii diagnosticati cu diabet de tip 1 si tip 2.

Potrivit acestui acord, sanofi-aventis va detine licenta exclusiva, la nivel mondial, pentru dezvoltarea, fabricarea si comercializarea Pancreate™ si a compusilor inruditi. CureDM va primi o plata in avans, precum si alte plati aferente etapelor de dezvoltare, autorizare si comercializare a produsului. Aceste sume ar putea ajunge la un total de 335 milioane de dolari.

“Sanofi-aventis este deosebit de incantata sa adauge portofoliului Diviziei sale de diabet aceasta importanta inovatie, care are potentialul de a stimula formarea de noi insule pancreatice complet functionale, contribuind astfel la restabilirea unei functii pancreatice normale”, a declarat Marc Cluzel, VicePresedinte Executiv, R&D sanofi-aventis. “Odata dezvoltat, Pancreate™ ar putea deveni primul tratament de medicina regenerativa pentru diabetul de tip 1 si tip 2, raspunzand astfel provocarilor semnificative pe care epidemia de diabet le ridica, atat pentru pacienti, cat si pentru sistemele de sanatate.”

http://www.pharma-business.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s