Viitorul in cercetarea pentru diabet

Posted on February 17, 2010

0


Intr-un interviu acordat in decembrie 2009 in diaTribe, Dr. Alan Lewis, PhD, noul preşedinte şi CEO al Juvenile Diabetes Research Foundation (JDRF), a discutat despre viitorul in cercetarea diabetului zaharat.

Intrebat cum crede ca va arata diabetul zaharat in urmatorii cinci-zece ani, Dr. Lewis a spus ca acesta va varia in functie de stadiul fiecaruia al bolii in urmatorii cinci ani. Se va incerca sa se incetineasca progresia diabetului imbunatatind controlul A1c cu mai putine hipoglicemii, acest lucru reducand complicatiile pe termen lung. Vor fi probabil medicamente pe piata care vor pastra functia celulelor beta la nou diagnosticati. Vor fi probabil imbunatatiri in tratarea bolilor de ochi cauzate de diabetul zaharat si pentru tratarea hipoglicemiilor severe. In urmatorii cinci-zece ani se va incerca conservarea masei celuleor beta la persoanele nou diagnosticate cu diabet zaharat si cresterea masei celulelor beta la pacientii cu diabet zaharat stabilit, vor exista tratamente mai bune pentru anumite complicatii si totodata se va incerca prevenirea si reversibilitatea acestei boli.

„Avem un portofoliu de cercetare care vizează să beneficieze persoane cu diferite stadii ale diabetului inclusiv persoane care au aceasta boala de decenii. Cei cu complicaţii. Nou diagnosticaţi, precum şi cele cu risc. Ne concentram cercetării noastre, astfel încât să putem realiza atât pe termen scurt cat si lung – tratamente pe termen lung şi cure. Scopul nostru este de a vindeca, de a trata şi a preveni diabetului zaharat – cu accent pe cura”, a spus dr. Alan Lewis in interviul sau.

Advertisements
Posted in: studii diabet