Viitorul in cercetarea pentru diabet

Intr-un interviu acordat in decembrie 2009 in diaTribe, Dr. Alan Lewis, PhD, noul preşedinte şi CEO al Juvenile Diabetes Research Foundation (JDRF), a discutat despre viitorul in cercetarea diabetului zaharat.

Intrebat cum crede ca va arata diabetul zaharat in urmatorii cinci-zece ani, Dr. Lewis a spus ca acesta va varia in functie de stadiul fiecaruia al bolii in urmatorii cinci ani. Se va incerca sa se incetineasca progresia diabetului imbunatatind controlul A1c cu mai putine hipoglicemii, acest lucru reducand complicatiile pe termen lung. Vor fi probabil medicamente pe piata care vor pastra functia celulelor beta la nou diagnosticati. Vor fi probabil imbunatatiri in tratarea bolilor de ochi cauzate de diabetul zaharat si pentru tratarea hipoglicemiilor severe. In urmatorii cinci-zece ani se va incerca conservarea masei celuleor beta la persoanele nou diagnosticate cu diabet zaharat si cresterea masei celulelor beta la pacientii cu diabet zaharat stabilit, vor exista tratamente mai bune pentru anumite complicatii si totodata se va incerca prevenirea si reversibilitatea acestei boli.

„Avem un portofoliu de cercetare care vizează să beneficieze persoane cu diferite stadii ale diabetului inclusiv persoane care au aceasta boala de decenii. Cei cu complicaţii. Nou diagnosticaţi, precum şi cele cu risc. Ne concentram cercetării noastre, astfel încât să putem realiza atât pe termen scurt cat si lung – tratamente pe termen lung şi cure. Scopul nostru este de a vindeca, de a trata şi a preveni diabetului zaharat – cu accent pe cura”, a spus dr. Alan Lewis in interviul sau.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s