Plasturi cu insulina gel – aplicati cu dispozitive speciale

Posted on February 4, 2010

0


Plasturi cu insulina gel

Un plasture cu insulina ar putea reduce si chiar inlocui acele pentru injectarea acestui medicament.
Studiile realizate în două spitale din Melbourne au dovedit ca insulina poate fi descarcata in fluxul sanguin prin intermediul unui gel prin piele. Sistemul ar fi aplicat ca cel similar cu plasturele pentru nicotina.
Compania Melbourne Phosphagenics în colaborare cu Centrul de Diabet Joslin la Harvard Medical School va efectua studiile pentru plasturele cu insulina, în Australia şi în SUA.

Se pare ca marimea si forma moleculelor de insulina au fost cel mai mare obstacol pentru patrunderea in pile. Ideea punerii insulinei intr-un sistem care va permite sa se prelinga incet prin piele, in sange, a fost foarte provocatoare, iar rezultatele studiilor au fost foarte pozitive.

În august 2006 prima faza a studiului TPM-02/Insulin gel de descarcare rapida a insulinei prin piele in fluxul sanguin s-a desfasurat fara reactii adverse si a aratat ca insulina a scazut semnificativ nivelul glucozei in sange.

Faza 1b de studiu este destinată să furnizeze date suplimentare pentru FDA. Această fază va include 45 de voluntari sănătoşi care apoi va duce la faza 2 , la care vor participa mai multe sute de pacienţi.

Noi sisteme medicale de injectare a  insulinei in viitor

Sisteme transdermale

http://www.vyteris.com/Our_Technology/MOA.php

http://www.transpharma-medical.com/product_apps_insulin.html

Advertisements
Posted in: Uncategorized