Sucurile dietetice, periculoase pentru rinichi

Sucurile dietetice, atunci când sunt consumate în cantităţi mari, pot duce la declinul funcţiei rinichilor în rândul femeilor, declară cercetătorii americani, citaţi de Health Life Source.

Echipa de cercetători de la Spitalul pentru Femei din Brigham, a constatat că persoanele care au o dietă bogată în sodiu sau băuturi dietetice îndulcite artificial prezintă un risc crescut de a suferi de boli ale rinichilor.

În prezent, există puţine date referitoare la rolul dietei şi al sucurilor dietetice în bolile rinichilor. Deşi sunt necesare şi alte studii, această cercetare arată clar că un aport crescut de sodiu şi sucuri dietetice îndulcite artificial sunt asociate cu o rată mare de declin a funcţiei rinichilor.

Studiul, ce a inclus peste 3000 de femei, a arătat că, în cazul persoanelor cu o funcţie renală bine conservată, un aport alimentar crescut de sodiu este asociat cu un risc mai mare de boli ale rinichilor. Acest lucru este în concordanţă şi cu datele experimentale efectuate pe animale, potrivit cărora aportul ridicat de sodiu promovează declinul progresiv al rinichilor.

Legătura dintre sucurile dietetice şi bolile rinichilor a fost studiată şi în alte studii. Acestea au raportat creşterea de două ori mai rapidă a declinului rinichilor în cazurile în care s-au consumat două sau mai multe porţii de sucuri dietetice îndulcite artificial pe zi.

http://www.sanatateatv.ro/stiri-medicale/sucurile-dietetic-periculoase-pentru-rinichi/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s