Novo Nordisk iniţiază un studiu de fază I pentru un analog insulinic oral

Scopul studiului, care este realizat în Germania, este de a investiga siguranţa, toleranţa, farmacocinetica şi farmacodinamica NN1952 la voluntarii sănătoşi şi la persoanele cu diabet de tip 1 şi de tip 2. Rezultatele studiului, care este planificat a înrola aproximativ 80 de persoane, sunt aşteptate a fi raportate în prima jumătate a anului 2011.

Există numeroase provocări în ceea ce priveşte dezvoltarea şi producerea unui formule insulinice fiabile pentru utilizare orală. Acestea includ evitarea degradării enzimatice în tractul gastrointestinal, modificarea unei permeabilităţi spontane reduse a insulinei la nivelul tractului gastrointestinal, limitarea variabilităţii absorbţiei (produse, de exemplu, de interacţiunea cu medicamentele) şi producerea unei cantităţi suficiente de insulină cu o cost-eficienţă bună.

“Avem încă multe probleme de depăşit şi este încă prea devreme pentru a spune dacă sau când insulina orală va deveni o alternativă la cea injectabilă”, a afirmat Peter Kurtzhals (foto), vice-preşedinte senior şi director de cercetare în diabet la Novo Nordisk. “Sunt încurajat de progresul cercetărilor şi dezvoltării noastre din ultimii doi ani, care ne-au condus până la acest moment important”.

NN1952 a fost conceput pentru a se adresa unor probleme cheie legate de administrarea insulinei. În plus, acesta foloseşte tehnologia GIPET a Merrion Pharmaceuticals pentru a facilita absorbţia intestinală a insulinei.

John Lynch, directorul executiv al Merrion, a afirmat: “Suma de referinţă de 2 milioane USD, pe care am obţinut-o îndeplinind toate termele limită necesare, un semn   extrem de pozitiv al dezvoltării Merrion. Acesta este un program major pentru Merrion şi suntem hotărâţi să ne asigurăm că echipa noastră de specialişti, extrem de motivată, maximizează probabilitatea de succes pentru candidatele de insulină orală ale Novo Nordisk”.

În noiembrie 2008, Merrion a început un contract de dezvoltare şi licenţă pentru dezvoltarea şi comercializarea formulelor orale ale analogilor insulinici patentaţi de Novo Nordisk, utilizând tehnologia GIPET (Gastrointestinal Permeation Enhancement Technology) patentată de Merrion. Acesta este primul moment esenţial de dezvoltare atins de Merrion sub acest contract.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s