Vitamina B6 protejeaza impotriva complicatiilor

Diabetul poate accelera dramatic biologia imbatranirii umane. Îngrozitoare boli degenerative cauzate de diabet zaharat includ accident vascular cerebral, infarct miocardic, amputarea membrelor, orbire, leziuni renale şi neuropatie dureroasă. Este mare nevoie de metode mai bune pentru protejarea împotriva complicatiilor diabetului zaharat.

Produsii avansati de glicozilare (AGE) stau la baza complicaţiilor diabetului, precum şi procesul de imbatranire în sine. Glicozilarea non-enzimatica între cantitatea de zaharuri şi aminoacizi-modifică structura şi funcţia de proteine esenţiale, pregatind astfel terenul pentru o serie de boli degenerative.

Din fericire, o forma unica de vitamina B6 poate ajuta la prevenirea formării de avansate produse finite glicozilare (AGE) şi a fost demonstrata în studii clinice de laborator şi pentru a ajuta la prevenirea complicaţiilor diabetului, cum ar fi neuropatia, retinopatia şi rinichii. Cunoscuta sub numele de piridoxamina, această nouă formă de vitamina B6 oferă beneficii de protecţie nu numai pentru persoanele cu diabet, dar si pentru toată lumea care încearcă să prevină multe dintre efectele nocive ale imbatranirii.

În studiile pe şobolani diabetici sau obezi, piridoxamina protejeaza împotriva leziunilor renale, precum şi împotriva dezvoltării retinopatiei la şobolani şi neuropatiei diabetice. S-a constatat ca piridoxamina a inhibat productia de AGE/ALE.

La şobolani, piridoxamina a redus nivelul de colesterol şi trigliceride, si a inhibat formarea de AGE.

Vitamina B6 protejeaza impotriva distrugerii nervilor si a complicatiilor oculare. Acelaşi studiu a arătat că piridoxamina reduce stresul oxidativ si glicozilarea hemoglobinei.

“Suplimentarea Piridoxaminei a arătat beneficii în prevenirea nefropatiei diabetice şi retinopatiei în diabetul zaharat experimental folosind-suplimentarea cu doze mari” a spus Prof. Thornalley.

Suplimentarea cu piridoxamina, antioxidanti si alte componente antiglicozilante cum ar fi carnosina si benfotiamina pot ajuta in continuare in protectia impotriva hemoglobinei glicozilate.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s