Reduceti AGE din dieta zilnica

Posted on September 9, 2009

0


AGE sunt găsite, de asemenea, în mod natural în produsele alimentare prime.

Alimentele pe bază de carbohidraţi, conţin cele mai mici cantităţi de AGE. În categoria produselor alimentare cu conţinut de cea mai mare AGE au fost produsele procesate, datorita atat temperaturilor inalte de gatit cat si presiunilor inalte pt. a crea forme şi texturi de cereale prelucrate, biscuiti, covrigei şi alte alimente prelucrate.La cereale, leguminoase şi legume cu amidon şi panificaţie au fost mult mai mici. Cele mai scăzute valori AGE au fost măsurate în grupul de lapte, apoi legume şi fructe, cu mai multe portii zilnice de lactate, inclusiv oua, peste, pasari si proteine vegetale ca surse de proteine majore va fi scăzut pe scara AGE.

****
Efectul grill-ulUI, broiling şi coacerea la cuptor devin şi mai pronunţate deja la alimentele bogate in AGE, în special  carne roşie.  Este bun conţinutul scăzut de grăsime, dar nu este bun nivelul foarte ridicat de AGE produse de tempertura mare a cuptorului. Dacă aveţi deja un diagnostic de boli de inima, diabet sau boli renale, sau ştiţi că aveţi risc crescut de apariţie a acestor boli, puteti mentine o sanatate mai buna daca veti controla AGE din dieta dumneavoastră.

Stresul oxidativ prin radicalii liberi cresc glicozilarea hemoglobinei  in disfunctia renala

Flavonoizii sint polifenoli si inhiba formarea de rectii de incrucisare AGEs de glicare a pentozidinei cu incubarea de glucoza.

Hidraţii de carbon nu sunt sursa majoră de AGE din dieta americană, care sunt legate de aceste potenţiale efecte nocive. Produsele de origine animală şi  alimentele bogate in grasimi sunt cele mai mari  contribuitoare a AGE in dieta. Pt. sanatate se recomanda trecerea de la dieta americana la o dieta saraca in grasimi şi proteine animale sau produse de origine animala.  În plus, trecerea de la glucide rafinate şi prelucrate, care sunt gătite prin prăjire la temperaturi ridicate , la produse dulci nerafinate, neprocesate este de asemenea importantă.

Tabel (AGE), conţinutul in
produsele alimentare preparate prin metode standard de gătit

Grasimile
Migdale, prăjite 66.5 ku / g
Ulei, de măsline 120 ku / mL
Unt ku 265 / g
Maioneza 94 ku / g
Proteinele
Piept de pui, fript 15 min 58 ku / g
Piept de pui, prajit 15 min 61 ku / g
Carne de vita, fiarta 1 h 22 ku / g
Carne de vită, fript 15 min 60 ku / g
De ton, prăjit 40 min 6 ku / g
De ton, fript 10 min 51 ku / g
Cascaval, American 87 ku / g
Cascaval, Brie 56 ku / g
Egg, prajit 27 ku / g
Gălbenuş de ou, fierte 12 ku / g
Tofu, prime 8 ku / g
Tofu, fript 41 ku / g
Carbohidrati
Paine, g-întregul centru de grâu 0.54 ku /
Pancake, casa 10 ku / g
Lapte de vaca, integral 0.05 ku / mL
Enfamil (formula pentru sugari) 4.86 ku / mL
Mar      0.13 ku / g
Banana 0.01 ku / g
Morcovi 0.1 ku / g
Fasole verde 0.18 ku / g

AGE continut in alimente (per serving)

legume
Porumb, 20
Cartofi dulci, prăjiti, 72
cartofi fierti,  17
cartofi, cartofi prajiti frantuzesti, în casă, 694
cartofi,

cartofi prajiti, fast-food, 1522
cartofi prăjiti, 45 min, preparati cu 5 ml ulei, 218

Cereale / legume / Cereale
Bean, rosu rinichi, brut, 116
Bean, rosu rinichi, conserve, 191
Bean, rosu rinichi, fierte, 1 h, 298
Paste, gătite 8 min, 112
Bran fulgi, 10
Fulgi de porumb, 70
Mătuit fulgi, 128
Fulgi de ovăz, uscat, instant, 4
Fulgi de ovăz, fierte, instant 25

Pâine
Pâine integrală de grâu, la centru, 16
Pâine integrală de grâu, centru de toasted, 25
Pâine integrală de grâu, coaja, 22
Pâine integrală de grâu, coaja, toasted, 36
Pita de buzunar, 16

Fructe
mar 13
mar  la cuptor, 45
Banana, 9
Cantaloupe, 20
Stafide, 36

High Fat Plant Foods
Migdale, prăjite, 1995
Avocado, 473
Cashews, prăjite 2942
Olive, coapte 501
Unt de arahide, 2255
Nuci, prăjite 2366

High Fat produse de origine animală

Crema de brânză, 3265
Maioneza, 9470
Unt, 1324

Carne de vită
Frankfurter, fiert 7 min, 6736
Frankfurter, broiled 5 min, 10143
Hamburger, prăjit 6 min, 2375
Hamburger, fast-food, 4876
Meatball, fierte în sos, 2567
Bacon, cuptor cu microunde, 1173
sunca, afumata, 2114
Carnea de porc prăjita, 4277

Piept de pui
Aburi 10 min şi broiled 12 min, 5071
Pan prăjit 10 min şi fiert 12 min, 5706

Piept de pui,  cotlet
Brut, 692
Fiert 1 h, 1011
Broiled 15 min, 5245
Fried 8 min, 6651
Prăjit, sos pentru grătar, 4291
Prăjit, pesmet, 4102
Prăjit, pesmet, cuptor cu microunde, 1 min, 5157

Peşte
Somon, brut, 502
Salmon, afumat, 515
Trout, brut, 705
Trout, prăjit 25 min, 1924

Branza
Americana 2603
Americana 1425
Brânza, 1744
Feta 2527
Mozzarella, 503
Parmezan, rasă, 2535

Produsele alimentare cu fructoză, galactoză şi / sau AGE
Cereale pentru micul dejun:(Granola, cu struguri, cu nuci, Froot Loops, Musli)

Soda Pop, sucul de fructe (chiar dacă suc pur de fructe), precum şi alte băuturi cu zahar inclusiv energetice şi Sport Drinks.
Produse de brutarie: prajituri coapte, plăcintă, gogosi, cornuri, tort, etc .
Notă: produsele de panificaţie au un nivel ridicat de grasimi.

Posted in: Uncategorized