spicuiri…

Posted on March 28, 2009

1


schema marita

For example: If you take 30 units of insulin glargine a day – take 30 divided by 24 = 1.25 units per hour. If you want to take your basal doses every 3 hours – then multiply 1.25 X 3 = 3.75 units every 3 hours. If you want to take your basal doses every 4 hours – then multiply 1.25 x 4 = 5 units every 4 hours. **Remember to add this insulin to your doses for carbohydrates and high blood glucose corrections. Add all doses together before rounding off.

If forgetting the insulin glargine injection continues to be a problem – encourage your daughter to consider an insulin pump. With an insulin pump – your insulin is always with you, and you don’t take insulin glargine. So you don’t have to do anything at the same time every day.

******

Posted in: Uncategorized