Top 5 al celor mai sanatoase condimente

Posted on January 17, 2008

0


Unul dintre cele mai mari beneficii pe care ni le ofera condimentele atunci cand gatim este ca ofera mancarii o aroma deosebita fara a adauga grasimi , colesterol , zahar sau sare. Caloriile din condimente sunt insignifiante iar unele chiar adauga , o cantitate neasteptata de fibra dietetica , mancarii.

In topul primelor 5 condimente cele mai sanatoase se situeaza:

Piperul Negru care este cunoscut ca fiind cel mai sanatos condiment datorita efectelor pozitive pe care le are asupra tractului digestiv. De asemenea , are beneficii antibacteriene si antioxidante. Piperul este si o sursa de vitamina A , calciu , cupru , vitamina K , fier , magnesiu si potasiu.

Boiaua sau ardeiul rosu pisat este foarte buna pentru lupta impotriva inflamatiilor. Boiaua este bogata in vitamina A , fier , magneziu , vitamina C , vitamina E , vitamina K , riboflavina si acid nicotinic.

Ardeiul iute pisat sau boiaua iute are de asemenea proprietati antiinflamatorii. Ardeiul iute uscat este unul dintre cele mai sanatoase condimente si datorita continutului de vitamina A , vitamina C , potasiu , fier si fibra dietetica.

Scortisoara creste capacitatea organismului de a asimila vitamina C , fierul , magneziul si vitamina K. Totodata , scrotisoara previne coagularea , controleaza cantitatea de zahar din sange si imbunatateste activitatea sistemului digestiv.

Nucsoara se afla si ea in top 5 datorita adaosului de calciu , magneziu , potasiu , vitamina A si vitamina C oferit mancarii. Nucsoara poate fi folosita si pentru a trata cancerul tractului digestiv , ca anestezic si datorita calitatilor antibacteriene.

Sursa: www.associatedcontent.com

Posted in: dieta, Uncategorized