la bucatarie…

Posted on August 22, 2007

0



Retete diverse (recipes)


http://home-and-garden.webshots.com/photo/2506062640080823175HQRbzz

http://home-and-garden.webshots.com/photo/2862925200080823175LfmVzl

Clatite pufoase (Buttermilk Pancakes)

O reteta de clatite americane, pufoase si bune.

1 pahar lapte batut / iaurt / sana
1 ou
2 linguri unt topit sau ulei
esenta de vanilie
1 pahar faina
2 linguri zahar
1/4 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita praf de copt

Se amesteca intr-un vas laptele batut cu oul, untul/uleiul, vanilia si zaharul.
Intr-un alt vas se cerne faina cu sare, bicarbonat si praf de copt.
Acum urmeaza cel mai important lucru: se toarna amestecul lichid in cel uscat, amestecind lejer de citeva ori, dar nu de tot, adica aluatul trebuie sa arate ca avind cocoloase de faina. Se lasa aluatul sa stea cam 15-20 minute, timp in care cocoloasele vor disparea. Daca nu se respecta acest detaliu, clatitele nu vor iesi pufoase.
Se toarna aluatul cu lingura intr-o tigaie teflonata incinsa, unsa cu putin ulei. Se prajesc pe ambele parti pina se rumenesc,
cam asa.
In aluat se pot pune bucatele de fructe, eu am pus prune uscate.
Se servesc cu dulceata, smintina sau cu crema de lamiie.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71819

Desert cu fructe

Se poate face cu orice fel de fructe. Pentru o forma chec de 24 cm lungime eu am folosit urmatoarele:

2 portocale
1 banana
1 cutie compot ananas
1 compot pere
15 g gelatina
zahar

Se curata banana si portocalele si se taie felii subtiri. Fructele din compot se taie mai marunt, daca e cazul. Se aseaza fructele intr-un vas in ordinea dorita (e poate tapeta forma cu folie alimentara inainte de a pune fructele, mie insa nu mi-a trecut prin cap chestia asta la momentul oportun ). Compotul scurs din cutii se completeaza cu apa pina la 500 ml si se indulceste cu zahar dupa gust. Se da in clocot si se lasa sa se raceasca un pic. Separat se pune la umflat gelatina intr-o jumatate de pahar de apa rece. Dupa citeva minute, se topeste gelatina la bain marie sau microunde (putere mica). Se adauga in compotul de fructe si se amesteca bine. Dupa ce s-a mai racit un pic, se toarna cu atentie peste fructe. Se baga la rece pentru citeva ore, sa se prinda. Inaite de servire, se rastoarna pe un platou. Daca forma nu a fost tapetata cu folie alimentara, se cufunda in apa fierbinte pentru citeva secunde.

Poza cu desertul in forma si cu el rasturnat.

Posted in: dieta, Uncategorized