10 alimente de top

Posted on April 16, 2007

0


In urma rezultatelor ultimelor studii in materie de nutritie, cercetatorii din domeniu au realizat un top al celor mai bune alimente pentru sanatatea ta. Vitaminele, calciul, acizi grasi – toate aceste aspecte au fost luate in considerare.

Broccoli este o buna sursa de calciu, potasiu, fibre si vitaminele A si C.

Spanacul contine o cantitate mare de vitaminele A si C, fier, calciu si magneziu.

Germenii de grau sunt bogati in nutrimente, precum vitamina E, magneziu, fosfor, potasiu, fier, dar si proteine si fibre.

Fasolea rosie este slaba caloric, dar bogata in proteine.

Sucul de legume reuneste vitaminele, mineralele si alte nutrimente prezente in legume. Sucul de tomate, dar si alte sucuri care contin rosii sunt o buna sursa de antioxidanti.

Afinele aduc corpului fitonutrimente esentiale, de la vitamina C la fibre.

Cartoful dulce este o buna sursa de betacaroten, care diminueaza riscul de cancer.

Marul – acest fruct curant este bogat in pectine, vitamina C si fibre, toate sanatoase si slab calorice.

migdaleMigdalele sunt bogate in acizi grasi monosaturati (care lupta impotriva colesterolului), in calciu, in vitamina E si in proteine.

Somonul salbatic aduce acizii grasi omega-3, a caror beneficii pentru sanatatea cardiaca sunt bine cunoscute.

Consumul acestor alimente te va face sa te simti mai in forma si sa iti pastrezi sanatatea. Nu trebuie insa sa te limitezi, astfel ca o alimentatie variata sta la baza unui corp sanatos.

Posted in: Uncategorized