Ardeiul iute si capsaicina

Ardeiul iute contine o substanta – capsaicina, care poate distruge celulele canceroase. Un experiment in Los Angeles a aratat ca injectiile cu capsaicina (substanta care da gustul ardeiului iute) pot provoca autodistrugerea celulelor canceroase I proportie de 80% si pot determina micsorarea tumorilor . Capsaicina este un antioxidant care protejeaza ADN-ul celular, actiunea sa anticancerigena fiind demonstrate si in alte cazuri de cancere.

continuare – http://www.pravaliata.ro/ardeiul.htm

Chinezii pun mare pret pe ei, considerand ca au putere curativa. Un ingredient popular in alimentatie, ardeiul are un continut ridicat de vitamina C, iar expertii sustin ca durerea provocata de capsaicina lucreaza ca un analgezic si induce o stare placuta. Cristofor Columb a fost unul dintre primii europeni care a descoperit ardeiul iute, dar acesta se folosea inca din anul 7500 I.Hr.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s