O substanţă din cacao extrem de benefică pentru sănătate

Posted on March 18, 2007

0


O substanţă care se găseşte în cacao are efecte extrem de benefice pentru sănătate si ar trebui sa fie considerată vitamină.Observaţiile aparţin unui profesor de la şcoala de medicină de la Harvard şi au fost prezentate în cel mai recent număr al revistei Chemistry & Industry,

http://www.chemind.org,

publicaţie apartinand the Sociey of Chemical Industry.

Norman Hollenberg este profesor la Harvard Medical School şi crede că substanţa numită epicatehină se comportă ca o vitamină. Ea se mai găseşte în vin dar şi în unele fructe şi legume.

Profesorul Hollenberg a studiat beneficiile consumului de cacao în rândul unei populaţii din Panama şi a descoperit că patru din cele mai ucigătoare cinci boli din lume – printre care infarctul, cancerul şi diabetul – sunt mult mai rare în rândul populaţiei Kuna care consumă până la 40 de ceşti de cacao pe săptămână.Un expert în probleme de nutriţie este de părere că rezultatele lui Hollenberg sunt impresionante chiar dacă se bazează numai pe observaţii. Ar putea duce la regândirea definiţiei vitaminelor.Legătura între consumul ridicat de epicatehină şi riscul scăzut al apariţiei bolilor ucigătoare ar trebui mai intens cercetată. (Catalin Mosoia)

sursa:http://www.europafm.ro/stiri/stiinta/2007/martie/12/o-substan-din-cacao-extrem-de-benefic-pentru-s-n-tate/3898/

Advertisements
Posted in: dieta, Uncategorized