Efectele excesului de insulina

1. DISTRUGE ARTERELE

Excesul de insulina duce la marirea celulelor care alcatuiesc peretii arterelor, aceasta fiind faza de inceput a aterosclerozei. Efectul este dezastruos: prin artere circula din ce in ce mai putin sange, acestea putand fi chiar astupate.

2. CRESTE TENSIUNEA

Daca aveti tensiunea crescuta, sunt sanse mari sa suferiti si de rezistenta la insulina. Se pare ca excesul de insulina afecteaza capacitatea de filtrare a toxinelor de catre rinichi, fortand vasele de sange sa se contracte si astfel presiunea sangelui prin artere creste.

3. MARESTE COLESTEROLUL RAU

Prea multa insulina obliga ficatul sa produca mai mult colesterol de tip LDL (rau) care in final se depune pe peretii arterelor. De fapt, persoanele rezistente la insulina au de trei ori mai mare risc de a face infarct sau de a se imbolnavi de boli cardiovasculare.

VESTI BUNE

Doua treimi dintre bolnavi nu-si controleaza nivelul glucozei din sange, insa cei care isi supravegheaza indeaproape boala au toate sansele sa nu imbatraneasca prematur. Tinandu-va glicemia cat mai aproape de normal, cu ajutorul tratamentului si al produselor naturale din plante (scortisoara, afine, pepene) puteti preveni distrugerea arterelor, aparitia orbirii sau a ranilor care nu se vindeca.

SURSA: AICI

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s